Een plek waar spelen, leren en zorg voor kinderen naadloos in elkaar lopen

Advies & Support

Als schooldirecteur, kinderopvangdirecteur, bestuurder van een onderwijsstichting of wethouder loopt u misschien al een tijdje rond met ideeën voor meer integrale samenwerking. Wellicht heeft u de eerste stappen zelfs al gezet. U wilt een plek creëren waar leren, spelen en zorg voor kinderen naadloos in elkaar overlopen. Waar iedereen werkt vanuit de eigen expertise, met dezelfde pedagogische en didactische aanpak en waar organisatiebelangen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Dit roept meteen ook allerlei praktische vragen op. Met welke partners wilt u samenwerken? Wie moet de leiding krijgen, hoe worden taken en bevoegdheden verdeeld, wat zijn de financiële consequenties en de gevolgen voor het ruimtegebruik? En vooral: wat zou in uw omgeving de ideale kindvoorziening zijn?

Ervaren en deskundig
Vanuit mijn ervaring en deskundigheid denk ik graag met u mee. Ik help de lokale situatie te analyseren, schets mogelijke scenario’s, ondersteun bij het vormgeven van een integrale voorziening en het verkrijgen van draagvlak zodat de betrokkenen over de grenzen van hun huidige organisatiebelangen heen kunnen gaan kijken. Van mij mag u verwachten dat ik volop relevante kennis inbreng, het transitieproces deskundig begeleid en voortdurend het overzicht houd. Lees hier meer over mijn aanpak.